Båttrivsel i Svolvær havn

  1. Hjem
  2. /
  3. Aktuelt
  4. /
  5. Båttrivsel i Svolvær havn

Båttrivsel i Svolvær havn

Hver sommer fylles havna i Svolvær med båter og båtturister. Svolvær havn er en fin havn å besøke.

Skrevet av Lisa Milliane Nøtnes LP

Solen står høyt på himmelen og det er livlig på Svolvær torg. I havna ligger der meter på meter med hvi- te båter i ulike fasonger.Beate og Arild Sandmo sitter og nyter lunsj, eller er det kanskje fro- kost, i sin cabin cruiser «Andrea».– Det som er så deilig med å være på båtferie er at vi følger ingen klokke. Det er for oss en form for total avslapping og rekreasjon, sier Beate.

– Også kan man drikke pils når man vil, legger Arild til.

Ivrige båtfolk
Herr og fru Sandmo kommer fra Sykkylven utenfor Ålesund. De bruker det meste av sin fritid ute ibåten.– Hjemme i Sykkylven er det cir-ka 260 båter i havna. Det sies at vår båt er den som er mest vekke derfra, sier Arild.– Vi bruker båten fra isen tiner til den legger seg igjen. Vi drar både på korte dags- og helgeturer, og lengre ferier med båten, sier Beate.

De skal bare være et døgn i Svolvær i denne omgang.– Vi kom i går, og drar videre allerede i dag ettermiddag. Da skal vi dra lenger vest i Lofoten. Vi skal innom Henningsvær og Stamsund. Og om været holder seg bra, så drar vi kanskje til Værøy og Røst også, sier Arild.– Svolvær er en veldig koselig by med en fin havn. Det er utrolig flott å se en så fin havn mitt i sentrum av en by, sier Arild.Det er ikke første gang paret besø- ker Svolvær med båten sin.– Vi har vært her en gang tidli- gere for mange år siden, og vi kom- mer garantert tilbake, sier de.

Større båter
Havnevakt i Vågan Havnevesen, Svein Tennes er godt fornøyd med havnebesøket så langt i sesongen.– Vi har ikke rukket å lage noen statistikk enda over hvor mange bå- ter som har besøkt oss, men det er tilnærmet samme trykket som før, sier han.

En ting er dog i ferd med å forandre seg.– Båtene nå for tiden blir større enn tidligere, derfor fylles havna opp rimelig kjapt, så vi skulle gjer- ne hatt mer kapasitet når det er høy- sesong, sier Tennes, og legger til at det er en god del båter som blir lig- gende i opptil tre- fire døgn.Han har inntrykk av at de som be- søker havna trives.– De fleste er veldig godt fornøyd med å ligge til kai i Svolvær. Det er mye som skjer på land, og service- huset vårt er jo oppe og går nå, sier Tennes.

Hopp rett ned til innholdet